Hitta diskussioner med liknande innehåll

Maten i Kina

#97 2012-02-16, 02:37
Ursprungligen postat av Urandir
24 år, jobbar Tror du kommer gilla hotpot här också, den är ruskigt god själv? hur gammal?


28 bast! Jag litar på dig
#98 2012-02-16, 11:33
Sweetiepie
Ursprungligen postat av Urandir
24 år, jobbar Tror du kommer gilla hotpot här också, den är ruskigt god själv? hur gammal?

Glöm inte beställa 狗肉 (hundkött) och 猪脑 (grishjärna) till hotpoten.

Hundkött ska man ju äta nu när vädret är kallt, för då blir man varm inombords. (Enligt kineserna)
#99 2012-02-16, 15:49
Urandir
Ursprungligen postat av Sweetiepie
Glöm inte beställa 狗肉 (hundkött) och 猪脑 (grishjärna) till hotpoten.

Hundkött ska man ju äta nu när vädret är kallt, för då blir man varm inombords. (Enligt kineserna)


Kära Sweetiepie,

Har du inte lärt dig att hålla dig borta från Kinadelen av forumet än? Nu var grejen att han inte hade ätit speciellt mycket god mat här, och därför tänkte jag hjälpa honom med det. Hundkött är något måååååånga håller med om inte är speciellt gott, grishjärna är säkerligen heller inte gott de första gångerna man äter det pga de mentala spärrarna.

Men ja, stick.

LittleDave, kolla PM.
#100 2012-02-16, 22:28
MasterBait
Nä, dom hundar som man föder upp ska inte vara så värst goda. Det är inte många alls som äter hund i Kina. Det finns i vissa regioner, men det är inte vanligt.
#101 2012-02-19, 17:33
Tjaeng
Ursprungligen postat av Sweetiepie
Glöm inte beställa 狗肉 (hundkött) och 猪脑 (grishjärna) till hotpoten.

Hundkött ska man ju äta nu när vädret är kallt, för då blir man varm inombords. (Enligt kineserna)


Ungefär lika relevant och vanligt som att svenskar skulle ha blodkorv och surströmming i sin pyttipanna.
#102 2012-02-19, 19:44
takeitchill
Ursprungligen postat av Tjaeng
Ungefär lika relevant och vanligt som att svenskar skulle ha blodkorv och surströmming i sin pyttipanna.


Visst hundköttet till hotpot är inte sådär vanligt men grishjärna är ingen ovanlighet till hotpoten. Tyvärr är det inte gott och konsistensen är inget att hurra över heller så jag råder att inte beställa in det .
#103 2012-02-20, 01:08
Urandir
Ursprungligen postat av takeitchill
Visst hundköttet till hotpot är inte sådär vanligt men grishjärna är ingen ovanlighet till hotpoten. Tyvärr är det inte gott och konsistensen är inget att hurra över heller så jag råder att inte beställa in det .


Personligen har jag inget direkt EMOT grishjärna men det är ingenting jag beställer in, min flickvän älskar det dock.. x.x

Favoriten är HaiDiLao's tomatsoppa med olika sorters kött (beef, lamm för det mesta) och grönsaker. Sen blanda en riktigt najs sås till det, och så klart köra lite shua mian för att slippa stå i kö
#104 2012-02-20, 11:44
Bairuilong
Ursprungligen postat av Sweetiepie
Glöm inte beställa 狗肉 (hundkött) och 猪脑 (grishjärna) till hotpoten.
...


Ursprungligen postat av Tjaeng
Ungefär lika relevant och vanligt som att svenskar skulle ha blodkorv och surströmming i sin pyttipanna.


Naturligtvis varierar detta (som allt annat) över landet, men den aktuella måltiden gällde hotpot i Beijing, så jag håller med takeitchill att grishjärna definitivt inte är ovanligt. Hundkött har jag inte reflekterat över just på hotpot-ställena i Beijing, men på barbeque-restaurangerna är det inte ovanligt (som ofta är koreanska)

Mvh
#105 2012-02-20, 12:29
takeitchill
Vill bara inflika att ma la xiang guo 麻辣香锅 är för jävla nice alltså ,mums saknar.
#106 2012-02-21, 01:26
Urandir
Ursprungligen postat av takeitchill
Vill bara inflika att ma la xiang guo 麻辣香锅 är för jävla nice alltså ,mums saknar.


hatar ma Inte sättet det är starkt på utan smaken, la äter jag gärna, lite ma funkar också.. typ som i ganbiandoujiao, men ma alltså.. blä! Men om du gillar att äta det så är det lätt att ragga brudar iallafall

Dags att dra till jubb. Toodles!
#107 2012-06-24, 22:06
Sweetiepie
Nu har det varit Dragon Boat Festival 端午节 då man ska äta 粽子 "zong zi", vet inte vad de heter på engelska. Men det är en äcklig klibbig risgegga inlindad i bambublad. Kineserna gillar det. Det är speciellt känt ifrån 嘉兴 Jia Xing-området. Jag har ätit ZongZi där ett par gånger. Det är lika smaklöst och äckligt varje gång. Det är väl bara i Kina som en äcklig risgegga kan bli "känd" över hela Kina. Som om de inte fått nog med risbaserad mat.
#108 2012-06-25, 02:43
Urandir
Ursprungligen postat av Sweetiepie
Nu har det varit Dragon Boat Festival 端午节 då man ska äta 粽子 "zong zi", vet inte vad de heter på engelska. Men det är en äcklig klibbig risgegga inlindad i bambublad. Kineserna gillar det. Det är speciellt känt ifrån 嘉兴 Jia Xing-området. Jag har ätit ZongZi där ett par gånger. Det är lika smaklöst och äckligt varje gång. Det är väl bara i Kina som en äcklig risgegga kan bli "känd" över hela Kina. Som om de inte fått nog med risbaserad mat.


Smaklöst? De har jag ätit exploderar ju med smak... vad hade du i dom?