Ursprungligen postat av Extrans
Om det nu är någon kärra som har så låg kabinhöjd skulle jag utan att egentligen veta, misstänka någon form av bizjet.
Frågan är ju dock varför man ens i bizjen ska ha så lågt tryck. Det är ju knappast okonfortabelt att kabinhöjden är 2500 meter, så vida man inte gör häftiga gymnastiska övningar under en längre tid.
Då tycker jag det är bättre att de satsar på att höja luftfuktigheten till lite mera behagliga 25% relativ luftfuktighet. Mot 5-10% som det vanligtvis är.
Det är för övrigt en av anledningarna till att flygmaten oftast smakar väldigt lite. Luftfuktighet är en viktig "ingredients" för att vis ka ha möjlighet att känna smak ordentligt.
Har för mig att man i exempelvis A380 har (är på gång att införa..?) cirka 25% luftfuktighet vilket gör möjligheterna att servera riktigt god mat betydligt större.
Så slipper man sitta och hälla i sig litervis med vatten också, som man idag vanligtvis behöver.